//

Пакистанських християнок ґвалтують, а викрадених дітей катують до непізнаваності

У Пакистані християни живуть у гірших умовах, ніж раби. Влада не реагує, навіть коли ґвалтують і катують їхніх дітей. Так описує ситуацію, в якій перебувають послідовники Христа в районі Карачі, католицький політик Майкл Джавед. Він вказує, що пакистанській владі щораз більше залежить, щоб витурити християн з цієї країни.

 

Майкл Джавед протягом багатьох років був членом правлячої Народної партії. Зараз перейшов до новоствореної групи, яка вимагає дотримуватися закону щодо меншин. Після вбивства католицького політика Шахбаза Бхатті, Джавед отримав його місце в федеральному парламенті, однак це рішення оскаржила виборча комісія і віддала посаду індусці.

 

За словами Джаведа, в деяких місцях навіть є спеціальні «цілі насильства». Якщо бідні батьки не можуть викупити дітей, мусульманські мучителі катують їх так, що їх важко розпізнати. Лише за грудень на околиці Карачі були зґвалтовані 15 християнських жінок. Таких випадків може бути набагато більше, але про них часто мовчать, бо сім'ї побоюються помсти і не повідомляють в поліцію. Пакистанський політик вказує на те, що хвилі терору роблять радикальні мусульмани. Вони звинувачують християн в прозахідних симпатіях, вказуючи, що вони не мають права на свої місця поклоніння. А також нападають на будинки християн, як це мало місце останнім часом у Бутукалуні, а поліція  не втручається. Відразу біля католицької церкви в Аюб Гот мусульмани відкрили «будинок толерантності», в якому християнок змушують займатися проституцією.

 

Драму пакистанських християн, яких розглядають як людей другого сорту, підтверджує францисканець, що служить в Карачі, отець Віктор Джон. Він вказує, що в цьому регіоні проживає близько 5 тисяч християн. Більшість з них дуже бідні люди, які не мають доступу до освіти, що дуже легко робить їх жертвами беззаконня.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie