//

Пакистанський єрарх скептично оцінює нове міністерство національної гармонії

Новий підхід уряду Пакистану до національної гармонії, на думку єпископа Йозефа Коутса з Фейсалабаду, не сприятливий для християн і інших зацікавлених в релігійній свободі сторін. Уряд вирішив створити Міністерство національної гармонії, яке буде займатися питанням соціальної інтеграції. На посаду міністра був призначений Акрам Масіх Гіл, католик.

 

 

Тим не менш, єпископ Коутс підкреслив, що урядовий ранг Гіла є нижчим, ніж був у Шахбаза Бхаті, міністра у справах меншин, якого мусульманські екстремісти вбили в березні цього року. Єпископ, який є головою Конференції католицьких єпископів Пакистану, зазначив, що Бхаті мав можливість захисту інтересів релігійних меншин, у той час як Гіл не матиме такої можливості.

 

 

На думку єрарха, хоча на сьогоднішній день в уряді будуть присутні два "католицькі голоси": Пола Бхаті, як радника прем'єр-міністра у справах меншин, а тепер Акрама Гіла, вони не є адекватною компенсацією тієї позиції і впливу, які мав Шахбаз Бхаті. Одним з ключових питань, за словами єпископа, є зміна суперечливого закону про богохульство, яким часто зловживають мусульмани відносно християн.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые