//

Пакистанський архиєпископ про небезпечне зростання екстремізму

Покійний пакистанський урядовець Салман Тасір був вірним захисником прав меншин і виступав проти екстремістських груп – вважає католицький архиєпископ Лахору Лоуренс Салдана. Архиєпископ засудив мислення "релігійного фанатизму" в країні і попередив, що екстремісти перемагають.

 

«Християни глибоко шоковані і стурбовані смертю лідера такого високого рангу» - зазначив архиєпископ. «Салман Тасір не порушив жодного закону, а лише ставив під питання чинність теперішнього законодавства, називаючи його ’штучно створеним законом’, який можна змінити. За це його і вбили.»

 

6 січня група адвокатів, релігійних лідерів та інших прихильників привітала обвинуваченого вбивцю в суді, посипаючи його пелюстками троянд, і повісила йому на шию гірлянду. Це прийняття, за словами архиєпископа, було «ганебним» і «свідчить про мислення релігійного фанатизму, що нині переважає в Пакистані».

 

«Неписемні люди є під впливом прямої, буквальної інтерпретації ультра-консервативного ісламу. Люди втрачають основу під ногами і їх вбивають, коли вони наважуються говорити. На даний час екстремісти перемагають і дуже важко стримувати їх агресію. Тільки Армія може стримати силою цю агресивну тенденцію» - зазначив архиєпископ Салдана.

 

За матеріалами CNA