//

Пакистанські меншини безпомічні перед ісламізацією

Ситуація релігійних меншин в Пакистані постійно погіршується. Необхідними є рішучі кроки, щоб вгамувати цю тенденцію – констатували зібрані в місті Лахор християнські та індуїстичні релігійні провідники, а також представники ліберальних течій ісламу.


Католицьку сторону репрезентував отець Еммануель Юсаф Мані, голова комісії Iustitia et Pax при пакистанському єпископаті. Він домагався швидких змін в програмі навчання. У тій, що існує зараз, розпалюється ненависть до християн. Зокрема в ній містяться фрагменти Корану, які закликають до священної війни і кажуть бачити ворогів у всіх немусульманах.


Учасники зустрічі висловили також занепокоєння прогресуючими в країні впливами фундаменталізму. Виявом цього є нещодавня поправка до конституції, яка прямо передбачає ісламізацію законодавства, а також постановляє, що прем'єр мусить бути мусульманином. Досі така вимога зобов'язувала лише президента.


Англіканський єпископ Міхаель Нзір, який протягом довгих років служив у Великобританії, підтвердив, що на його батьківщині немає релігійної свободи. Він також нагадав про профанацію Святого Письма, проведену минулого тижня в католицькій катедрі в Лахорі. Він висловив визнання католицьким єпископам за вміння пробачити, яке вони при цій нагоді продемонстрували.


За матеріалами Radio Watykańskie