//

Пакистанські християни можуть стати першою ціллю помсти

Смерть бен Ладена може привести до «війни релігій», першими жертвами якої стануть пакистанські християни, побоюються громадські і політичні діячі Пакистану.


Смерть Осами бен Ладена може загострити конфлікт і привести до відкритої війни між християнами і мусульманами. На думку Ауна Сахі, мусульманського журналіста і експерта в області релігії і політики Пакистану, це є "реальною небезпекою". Сахі вважає, що глава "Аль-Каїди", убитий 1 травня військами США, "не був ісламським лідером, але всі його послідовники — мусульмани", передає "AsiaNews.it".


Багато католицьких лідерів розділяють побоювання, що християнська меншість Пакистану може виявитися першою жертвою помсти.  "Війна релігій", яку підтримають групи фундаменталістів, що мають намір помститися за смерть бен Ладена, — це найстрашніше, що може статися, вважає Сахі.


"Християни стають потенційними цілями", але сьогодні "екстремісти вразливі", вважає Пол Бхатті, спеціальний радник прем'єр-міністра з релігійних справ і брат вбитого в березні Шабхаза Бхатті, пакистанського міністра у справах меншин. В інтерв'ю "AsiaNews.it" він пояснив, що "північні області країни були надійним притулком для екстремістів", але смерть бен Ладена стала "поворотним пунктом, першим кроком до знищення екстремізму". На думку Бхатті, війна з екстремізмом досягла своєї вищої крапки, але захист християн є все ще проблемою.


Руфін Ентоні, католицький єпископ Ісламабаду, вважає, що військова операції США була направлена проти "найбільш розшукуваної людини в світі", смерть якої, проте, не може бути джерелом радості, як вже заявив прес-секретар Ватикану Федеріко Ломбарді.


Операція, вважає прелат, привела до розколу між урядом і його союзниками, а також до розбіжностей між урядом країни і керівництвом провінцій. Все це викликає питання про збереження територіального суверенітету Пакистану.

 

Джерело: www.portal-credo.ru