//

Пакистанська влада зруйнувала каплицю і притулок Карітасу, християни мріють про гетто

У  пакистанській провінції Пенджаб влада зруйнувала католицьку каплицю, школу і будинки для літніх людей у Лахорі, а також перебрала собі власність на землю, на якій ці будівлі були розташовані. До Церкви земля і будівлі належали від 1887 року, останнім часом там діяв місцевий Карітас. Приводом для придбання майна державою був той факт, що одна з пенсіонерок «навернулась» на іслам.

 

Підчас демонтажу церкви, зруйнували сакральні речі та образи, а також кілька екземплярів Святого Письма. Варто нагадати, що в Пакистані навіть найменша образа Корану або Мухаммеда загрожує смертною карою. Проти рішення влади вчора вийшли на мітинг кілька тисяч католиків.

 

Становище християн в Пакистані стає щоразу важче. Приблизно від 4 до 6 мільйонів послідовників Христа, тобто 80 відсотків, живуть у Пенджабі. Переслідування іноді схилять їх до відчайдушних вчинків.


Пакистанський християнський конгрес, члени якого переважно протестанти, звернувся до уряду щодо створення в країні спеціального анклаву для християн. «Наша дискримінація – факт. Ми громадяни другого сорту», – говорить голова Конгресу Назір Бхатті. На його думку, створення гетто, зі своєю власною адміністрацією, буде кращим виходом, ніж теперішній стан, коли християни живуть під постійною загрозою.


За матеріалами: Radio Watykańskie