//

Пакистанська влада відмовляється притягнути до відповідальності винуватців вбивства християн

Пакистанська влада відмовляється притягнути до відповідальності винуватців антихристиянського насильства в Годжрі в 2009 р., коли були заживо спалені 8 християн.

 

Глава Пакистанського християнського конгресу Назір Бхатті критикує бездіяльність уряду, який протягом 3 років не може притягнути винних у вбивствах християн до відповідальності, пише Pakistan Christian Post.

 

З кількох сотень мусульман, які брали участь у заворушеннях, поліція заарештувала тільки 12. В ході процесів у місцевих судах вони під тиском ісламістів були виправдані і випущені на свободу.

 

Сотні озброєних прихильників радикальної сунітського угрупування «Lashkar-e-Jhangvi» влаштували погром у м. Годжра (провінція Пенджаб) в кінці липня - початку серпня 2009 р. Причиною нападів стали чутки, що  прокотилися по місту про те, що християни нібито осквернили Коран. Натовпи ісламістів кинулися підпалювати християнські квартали пляшками із пальним. 8 осіб, серед яких - 4 жінки і дитина, заживо згоріли в одному з будинків. Багато жителів були змушені рятуватися втечею.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru