//

Пакистанська реформаторка звинувачена у богохульстві

Шеррі Рехман, пакистанська депутат, яка боролася за зміну закону про богохульство, була звинувачена в богохульстві. Справа офіційно потрапила до суду у Мултані. Один з місцевих торговців пред'явив звинувачення жінці, посилаючись на її телевізійний виступ у листопаді 2010 р. Впродовж останніх тижнів вже було здійснено кілька спроб звинуватити Рехман у богохульстві, але інші суди відхилили такі звинувачення. Однак цього разу сталося інакше.

 

Християни прийняли це повідомлення зі смутком, оскільки прийняття судом у Мултані скарги демонструє, що у Пакистані всіма засобами намагаються усунути кожного, хто навіть найменшим чином намагається змінити несправедливий закон. Уряд, замість того, щоб стримати ісламських підбурювачів, пасивно спостерігає за черговими випадками порушення основних прав. Між тим, у країні на перший план виходять все більш і більш радикальні угрупування, що закликають до "священної війни", "громадянської непокори" і "завдання смерті кожному, хто не захищає честі пророка Мухаммеда".

 

Шеррі Рехман - мусульманка. Проект змін до закону про богохульство вона подала після того, як згідно цього закону у Пакистані було засуджено до смертної кари першу жінку. Жінку-парламентарія, однак, залякували і неодноразово погрожували їй смертю, і вона через погрози зняла свою пропозицію. Проте, вона дорікає уряду, який дедалі більше стає заручником ісламських фундаменталістів.

 

За матеріалами Radio Watykańskie