//

Пакистанська поліція погрожує християнам

Пакистанська поліція погрожує батькові покійного 18-річного християнського хлопця, якого затримали, зґвалтували, вбили і викинули до каналізації поліцейські офіцери 9 січня.

 

Християнські мешканці Колонії Ахтер пакистанського міста Карачі витягнули тіло Вакаса Ґілла з каналізації 11 січня. Після того вони виступили з протестом проти намагань поліції приховати вбивство, викинувши тіло хлопця на вулицю.

 

Батько жертви, Первез Ґілл, розповів, що 6 січня четверо поліцейських затримали його сина без виставлення жодних обвинувачень. За його словами, представники поліції вищого рангу взяли до уваги протест 11 січня і неохоче висунули обвинувачення чотирьом поліцейським, імена двох з них: Мухаммед Амір Бутт та Мухаммед Аділ Хатак.

 

«Зараз поліція залякує нас з метою, щоб ми відмовились від обвинувачень» - говорить Ґілл зі сльозами на очах. «Поліція зареєструвала справу проти винних, однак до розгляду цієї справи ще не дійшло, оскільки вона робить все можливе для того, щоб врятувати своїх колег».

 

Місцеві християни також повідомляють, що поліцейські зумисне затримували проведення розтину тіла, щоб захистити своїх колег. Однак після протесту 11 січня розтин був все-таки проведений і показав, що хлопця зґвалтували, піддавали тортурам і застрелили зі зброї поліцейського та викинули у полосу відходів.

 

Джерела також повідомляють, що як мінімум ще шістьох інших молодих християн вбили таким чином.

 

«Я в жодному випадку не очікую правосуддя від слідчих цього ж відділку» - зазначив Ґілл. Він також додав, що поліція погрожує його сім’ї вбивством або звинуваченням у не скоєних ними кримінальних справах, якщо вони не відкличуть своїх звинувачень. Відповідно до пакистанського закону про богохульство, образа Мухаммеда карається смертю.

 

Представники поліцейського відділку в Мехмудабаді відмовляються давати відповіді на численні запити щодо цієї справи.

 

За матеріалами Compass Direct News