//

Пакистан: вбито міністра в справах релігійних меншин

Сьогодні перед своїм домом в Ісламабаді був застрелений міністр у справах меншин Шахбаз Бхатті. Причиною нападу стала підтримка міністром внесення змін до закону про богохульство.

 

Напад було скоєно, коли чоловік виходив з дому на роботу. Важко поранений під час замаху п.Шахбаз Бхатті помер по дорозі у лікарню.

 

В даний час встановлюється, чи справді єдиний християнин в пакистанському уряді, був ціллю атаки. Бхатті вже неодноразово отримував погрози від ісламістів. Кілька тижнів тому, йому було поставлено ультиматум: «або ти перестанеш критикувати закон про богохульство, або ми тебе знищимо.» - «Згідно з засадами свого сумління, я готовий скласти життя, заради того, у що вірю». – відповів міністр у справах меншин.

 

Закон про богохульство опинився в центрі уваги в листопаді, коли пакистанський уряд засудив на його підставі християнку матір чотирьох дітей.

 

Нагадаємо, що 5 січня губернатор провінції Пенджаб, який також виступав проти закону і за помилування жінки, був застрелений власним охоронцем в Ісламабаді.

 

За матеріалами fronda.pl