//

Пакистан: спроба групи мусульман захопити християнську лікарню була неуспішною

Спроба групи пакистанських мусульман захопити християнську лікарню в Таксилі не увінчалася успіхом, повідомляє "AsiaNews.it".


Троє впливових місцевих прибічників ісламу написали 2 липня заяву в поліцію, поскаржившись на адміністрацію лікарні, засновану пресвітеріанською церквою на відстані 32 км. від Ісламабаду. Вони стверджували, що адміністрація відмовляється передати їм госпіталь, який вони нібито купили.


Заповнивши заяву, вони пішли в лікарню, де четверо її співробітників було затримано відповідно до пред'явлених мусульманами звинувачень.


Тим часом директор лікарні Ашхеназ М. Лалл заперечує звинувачення мусульман. За його словами, справа сфабрикована зацікавленими особами. "Християнський госпіталь був заснований у 1922 р. місіонерами з Об'єднаної пресвітеріанської місії. Лише в керівництва пресвітеріан є право продати власність. Це спроба силоміць захопити власність місіонерів".


Католицький єпископ Ісламабаду Равалпінді Руфін Ентоні, як і багато інших високопоставлених місцевих християн, відвідав лікарню в Таксилі. Було встановлено, що звинувачення, пред'явлені мусульманами, не відповідають дійсності.
"Це не перша спроба силоміць захопити церкву або власність місіонерів, - єпископ Руфін Ентоні розповів "AsiaNews.it". – Християнський госпіталь в Таксилі у минулому був мішенню різних груп".

 

Джерело: www.portal-credo.ru