//

Пакистан: померла протестантська місіонерка, жертва теракту

Померла шведська протестантська місіонерка, котра 3 грудня стала жертвою теракту в Лахорі. 72-річна Баргіта Альмби працювала в Пакистані близько сорока років, допомагаючи сиротам, неповносправним дітям та потребуючим особам. Наразі виконавців нападу не затримали.


Як інформує Радіо Ватикану, місіонерку розстріляли з кулемету біля дверей її помешкання. У важкому стані жінку доставили до лікарні у Стокгольмі, де вона і померла. Її смерть є великим шоком для усієї протестантської громади Швеції.


«Якби вона була залучена у політичну діяльність, то напад можна би було якось пояснити. Однак вона усе своє життя присвятила освітній діяльності і соціальній праці на користь найбільш потребуючих», – говорить Ніклас Ліндгрен, відповідальний за місіонерське служіння шведських протестантів. Він також вказав, що зріст ісламського фундаменталізму, що відзначається в Пакистані впродовж останніх років, ставить під питання подальшу працю місіонерів. Все частіше чути, що терористи прагнуть залякати іноземців, що працюють у цій країні і вигнати з неї всі неурядові організації, що займаються суспільною справедливістю і освітою.


За матеріалами pl.radiovaticana.va