//

П’ятдесят тисяч бразильців вийшли на марш проти покарання за гомофобію

– Ми не дамо собі закласти кайданів, ми хочемо свободи думок і поваги до прав сім'ї, – під таким гаслом вчора в столиці Бразилії понад п’ятдесят тисяч осіб пройшли маршем протесту, вони закликали не затверджувати проект, який передбачає покарання за гомофобію.


– Якщо запропонований проект поправок до законодавства буде прийнято, то каратимуть кожного, хто, відповідно до вчення Церкви, виступить проти гомосексуальної поведінки, – зауважив генеральний вікарій Архиєпархії Ріо-де-Жанейро, о. Пауло Серджіо Кастеляно.

 

Марш проти покарання за гомофобію став великою екуменічною подією, його головними організаторами були протестанти і католики.

 

Пастор Сайлас Maлафія, один з організаторів маршу, зазначає, що законопроект є неконституційним і виступає проти сім'ї: «Це ганьба, що закон, під приводом захисту гомосексуальної поведінки, має реальну мету накласти кайдани на суспільство і пропонує кримінальну відповідальність тим, хто проти гомосексуальної поведінки. Цим законом хочуть вдарити в сім'ю, релігійні питання і свободу слова».

 

Коли не так давно Верховний суд визнав одностатеві зв’язки подружніми , Єпископ Ріо-де-Жанейро, Антоніо Аугусто Діаса Дуарте, пояснив, що Церква не допускає дискримінації щодо гомосексуалістів, але хоче, щоб Її думку з цього питання також поважали, як і позицію щодо подружжя, чітко визначеного як союз між чоловіком і жінкою. Після рішення Верховного суду тамтешній єпископат скерував пояснюючого листа до вірних.


За матеріалами Radio Watykańskie