//

Отець-салезіянин Михайло Чабан - Львів'янин року!

З нагоди 756-річчя і Дня міста Лева Львівська міська рада своєю ухвалою нагородила кількох найбільш достойних осіб міста почесними відзнаками.


Під час урочистої сесії Ради отримав звання "Львів'янин року" і відповідну нагороду з рук мера Львова п. Андрія Садового отець Михайло (Чабан), салезіянин. Громада міста Львова через обраних депутатів відзначила цим званням отця Михайла "за вагомий особистий вклад у вирішення питань соціального захисту дітей та діяльність, спрямовану на виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах."


Отець Михайло - директор Родинного дому "Покрова" для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки - коротко звернувся до присутніх на урочистій святковій сесії Ради: "Дуже дякую за цю нагороду, яку хочу розділити з дітьми, якими я піклуюся, а також з вихователями, які виховують діточок, віддають їм свої сили, дарують їм родинну атмосферу, можливість відчути себе любимими і доглянутими".

 


---
Нагадаємо, що Родинний дім "Покрова" діє під опікою Салезіянського Згромадження (УГКЦ) з 2007 року як заклад сімейного типу для виховання і влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. На даний момент жителями Дому, що знаходиться в приміщеннях монашої спільноти по вул. Личаківській 175 (Львів), є 35 хлопців віком 7-16 років.


Працю Салезіян, зокрема у Родинному домі "Покрова", відзначив своїм особистим візитом у вересні 2007 року Президент України Віктор Ющенко. Після цього отець Михайло у 2008 році був нагороджений орденом Президента України "За заслуги" ІІІ ступеня.