//

Отець Марко Рупнік проводить духовні вправи для католицьких єпископів України

Відомий сучасний богослов та митець отець Марко Іван Рупнік, ТІ, 24 - 25 жовтня у Львові-Брюховичах проводить духовні вправи (реколекції) для єпископів Римо-Католицької та Української Греко-Католицької Церков. За словами Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, для проведення реколекцій «запросили одного із найцікавіших сучасних католицьких богословів». У Європі о. Рупнік славиться тим, що викладає мозаїку. Зокрема він виклав мозаїку в каплиці апостольського палацу у Ватикані, у базиліці, де похований о. Піо та інших християнських святинях Європи.

 

«Спільні щорічні реколекції членів Єпископської Конференції Римо-Католицької Церкви в Україні та Синоду Єпископів УГКЦ є відповіддю на бажання Святішого Отця Бенедикта XVI. Він хотів, щоб представники єпископату латинського і візантійського обрядів мали спільні зустрічі і творили внутрішню єдність Католицької Церкви двох обрядів в Україні і відтак подавали знаки єдності Католицької Церкви», − у коментарі пояснив Блаженніший Святослав.

 

Говорячи про провідника духовних вправ, Предстоятель УГКЦ зазначив, що «реколектант, якого ми запросили, є Божим благословенням для нас. Його науки для нас є будуючими».

 

Головна тема наук о. Рупніка: «Основні засади духовного життя». На переконання реколектанта, людство є повноцінним лише тоді, коли воно сповнене Святим Духом, коли воно живе духовним життям. А жити духовним життям людям покликана допомогти Христова Церква.

 

У середу, 26 жовтня, після завершення реколекцій, відбудеться чергова, уже дев’ята братня зустріч католицьких єпископів візантійського і латинського обряду.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ