//

Отець Ф. Ломбарді про візит Святішого Отця до Хорватії

 


О. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського прес-центру, а також Радіо та Телецентру, який супроводжував Святішого Отця Бенедикта XVI під час його подорожі до Хорватії, повернувшись до Ватикану в інтерв’ю для Ватиканського Радіо поділився своїми думками з приводу подорожі. З ним спілкувався Алессандро Джізотті, журналіст італійської редакції.


 


На думку речника Апостольської Столиці, візит був повністю вдалим, а навіть перевищив очікування хорватських єпископів. Прийняття та гостинність, на йому думку, відчувалися не лише з боку вірних, але й всього народу.


 


Сказане Папою під час різних зустрічей стосувалося не лише Хорватії, але й цілої Європи. Отець Ломбарді звернув увагу на те, як Бенедикт XVI, говорячи під час зустрічі з хорватською громадськістю про сумління, як важливий момент формування суспільного життя, пов’язав цю тему з головною темою візиту, тобто – сім’єю. В певному моменті він запитав: «А де саме формується сумління людини, натхнене об’єктивними цінностями?» – відповідаючи: «Воно формується протягом усієї історії життя людини, починаючи з її дитинства, від способу гратись, розважатися та спілкуватись з друзями, які навколо».


 


За словами Директора Ватиканського прес-центру, говорячи про сім’ю у проповіді під час Служби Божої у Загребі, Святіший Отець прагнув наново звернути увагу на красу, велич та глибину християнського ідеалу сім’ї не для того, щоб вступати в полеміку з якимись течіями чи рухами. Він ставить за мету радше допомогти зрозуміти, що завдяки глибокохристиянському позитивному поглядові на сім’ю, що ґрунтується на любові та сім’ю, яка підтримувана Христовою любов’ю, можна зробити вклад, потрібний для «врятування» найкращих сімейний цінностей в суспільстві.


 


Джерело: Радіо Ватикан