//

Освячення новозбудованого храму УГКЦ у с. Бусовиська на Старосамбірщині

21 серпня відбулось освячення новозбудованого храму УГКЦ у с. Бусовиська на Старосамбірщині. Чин освячення здійснив митрополит Варшавсько-Перемишлський Іван (Мартиняк) у співслужінні владики Ярослав (Приріза), єпископа-коад'ютора Самбірсько-Дрогобицької єпархії, прот. Михайла Николина (декана Старосамбірського), прот. Богдана Добрянського (декана Самбірського), прот. Петра Сюська (адміністратора парохії) та священиків Старосамбірського деканату. На свято також прибули священики з Польщі та Мукачівської єпархії.

 

У пастирському слові до вірних високопреосвященний митрополит Іван привітав вірних з подією освячення храму. Єпископ поділився спогадами про те, як у дитинстві відвідував храм у с. Бусовиська, оскільки народився і проживав у сусідньому селі Спас. Митрополит закликав вірних непорушно берегти батьківську віру та освячувати храми своїх душ через ревне церковне життя.

 

Подія освячення храму для громади УГКЦ с. Бусовиська стала неординарним торжеством. Зазначимо, що громада є однією з найменш чисельних і налічує близько 150 вірних. До 2010 року громада сподівалась на почергове використання храму Собору Пресвятої Богородиці (зб. 1773 р.), який знаходиться у розпорядженні громади УПЦ КП (до 1946 р. храм належав місцевій громаді УГКЦ). Адже на це було відповідне рішення суду. У 2009 році декілька місцевих родин дійшли згоди щодо пожертви під будівництво храму земельних ділянок, які були розташовані одна біля одної. Це дало поштовх для початку будівництва довгоочікуваної святині. Отож 14 березня 2010 владика Юліан (Вороновський) освятив наріжний камінь під будівництво храму. І за півтора року громада спромоглась завершити будівництво.

 

Після завершення богослужіння владика Ярослав (Приріз) поядкував о. Петру Сюську, жертводавцям, будівничим та вірним за їх молитви, пожертви та старання, які довзволили у недовгому часі звести бажану святиню.

 

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Джерело: www.sde.org.ua