//

Освячення хреста на Збоїськах (відео)

17 липня 2011 р. у Львові біля каплиці колишнього ювенату редемптористів (вул. Плугова, 6) з нагоди 10-ї річниці візиту Папи Римського блаженного Йоана Павла ІІ в Україну був освячений пам’ятний хрест. Хрест установлений з благословення владики Ігоря Возьняка, ЧНІ, архиєпископа Львівського. На урочистості були присутні отці та брати-редемптористи, василіани, численні священики львівських парафій на чолі з деканом Шевченківського деканату о. Петром Салогубом, сестри Згромадження св. Йосифа та вірні сусідніх парафій.


Молитва проходила перед іконою Матері Божої Неустанної Помочі (Простріленою). Після церемонії освячення перед присутніми виступив о. Петро Салогуб, який зазначив, що це місце святе і «освячене не нами, а нашими попередниками, подвижниками Христової Церкви». Отець закликав всіх далі освячувати це місце своєю молитвою та пригадав, що Господній Хрест завжди буде нам у допомогу. Після нього слово взяла п. Тамара Базиляк, голова Ініціативної групи мешканців району. Вона повідомила присутніх про стан справ з каплицею, яка опинилася в руках секти «догналівців».


На завершення всі вірні разом зі священиками помолилися за єдність Церкви та приступили з цілуванням до освяченого хреста.


Під час церемонії освячення біля каплиці відбувалося й інше «моління» - секти «догналівців». Уже стало традиційним, що, дивним чином, час їхніх молитов постійно співпадає з часом молитовних зібрань вірних УГКЦ. Як і попередні рази, за всім пильно слідкувала пані в монашому одязі з відеокамерою, щоб опісля нарізати з відзнятих клаптиків черговий пропагандистський ролик. Цього разу, напевно, з-за великого напливу людей, їй прийшлося піднятися до піддашшя каплиці й знімати звідти. Проте, пошук провокативної картинки залишився без успіху. Всі вірні, поцілувавши хрест, мирно розійшлися по своїх домівках.

Джерело: www.cssr.lviv.ua