//

Останні слова «Зеленого Папи»

Святішого Отця Бенедикта XVI можна справді по праву назвати «Зеленим Папою», адже прибувши декілька хвилин тому назад в літню папську резиденцію Кастель Гандольфо, першими словами з останньої його коротенької промови як Понтифіка, зверненими до чисельно зібраних вірних були наступні: «Я дуже радий бути тут між вами, в контакті з Створінням».

 

Наступник Петра, подорожуючи на вертольоті з Ватикану до літньої резиденції, з висоти «пташиного польоту» мав можливість спостерігати за чудовою природою, яка проводжала його в Ватиканських садах, супроводжувала на околицях Рима та любо зустріла його в літній резиденції. Апостольське служіння Бенедикта XVI було яскраво позначеним його особливою чутливістю та любов’ю до Богом створеного світу-природи, тому що він завжди вважав дбайливе та відповідальне ставлення до природного довкілля, як невід’ємну складову християнської віри.

 

Не можна було не помітити той факт, що останні його слова як Верховного Архиєрея про створіння були воістину словами пережитими: спостерігаючи за всім довкола та роздумуючи над тайною Створення він очевидно побачив все навкруги добрим, цебто таким, яким його при сотворені побачив сам Творець.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології