//

Особливими учасниками Всеукраїнської прощі до Давнього Галича будуть діти та молоді подружні пари

19 липня 2012 року в Івано-Франківську, у приміщенні конференц-залу готелю “Станіславів”, відбулася прес-конференція з нагоди проведення 28-29 липня 2012 року Всеукраїнської прощі в с. Крилос (Давній Галич) до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Доповідачами на прес-конференції були: Владика Софрон (Мудрий), Єпископ-емерит Івано-Франківської архиєпархії, о. д-р Олег Каськів, протосинкел Івано-Франківської архиєпархії, та о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

 

На початку прес-конференції Владика Софрон коротко висвітлив історію Давнього Галича. Тоді о. Олег Каськів розповів про сам перебіг прощі.

 

«Ця проща до с. Крилос вперше буде всеукраїнською. 28 липня, у свято Святого рівноапостольного Володимира Великого, паломництво розпочнеться Божественною Літургією у катедральному соборі Івано-Франківська, яку очолить Митрополит Володимир (Війтишин). Після Літургії архиєрей благословить усіх прочан, які пішки із Івано-Франківська йтимуть до с. Крилос», – сказав о. Олег.

 

За його словами, коли паломники прибудуть до чудотворного місця, там відбудеться Хресна дорога та Вечірня відправа, а також молитви на оздоровлення. «Цікавою буде мистецька програма, яка розпочнеться опівночі, – продовжив протосинкел Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. – А наступний день стане кульмінацією прощі, адже Патріарх УГКЦ очолить Божественну Літургію».

 

За підрахунками організаторів цієї прощі, до Крилоса прибуде близько 1500 тисячі дітей віком 6-7 років, які цього року вперше приймали Пресвяту Євхаристію, та молоді подружні пари, котрі отримають благословення Глави УГКЦ.

 

Наостанок о. Михайло Гарват розповів про проведення в УГКЦ Року Святих Таїнств, наголошуючи при цьому, що вони є джерелом і вершиною християнського життя. «Мати Бога в серці - означає якнайчастіше приймати Пресвяту Євхаристію. Найголовнішим на цій прощі буде Божественна Літургія, в якій ми всі зможемо приступити до Сповіді і прийняти Святе Причастя», – зауважив він.

 

За словами о. Михайла, акцент паломництва зроблено на дітях, які вперше приступили цього року до Сповіді і Причастя, щоб засвідчити, що вони не лише наше майбутнє, але є нашим теперішнім. «Адже Ісус Христос нам виразно каже, що якщо ми не станемо такими, як діти, то не зможемо увійти в Небесне Царство», – сказав о. Михайло Гарват під час прес-конференції з нагоди проведення Всеукраїнської прощі до Крилоса.

 

Детальніше про прощу можна дізнатися за посиланням proshcha.blogspot.com.