//

Орісса: уряд не реагує на заклики, напади на християн тривають

У штаті Орісса продовжуються випадки вбивств, насильства і дискримінації християн, впродовж двох років під час погромів індуісти вбили 75 осіб. За даними Національної комісії з прав людини (National Human Rights Commision - NНRС) у 2010 році було 62 випадки порушення прав людини щодо християн і далітів.*

 

Нещодавно, 18 січня, Балакрішнан К. Дж., голова Комісії (NНRС), закликав місцеву владу Орісси розробити план, щоб зупинити подальші прояви релігійної нетерпимості, приділяючи особливу увагу районові Кандхамал.

 

О. Aяя Кумар Сінгх, відповідальний за соціальні послуги у архиєпархії Каттаке-Бхубанешвар, сказав AsiaNews, що уряд штату Орісса повинен робити більше для поліпшення ситуації у сфері прав людини в штаті Орісса та районі Кандхамал. На думку священика, влада мала би почати виділяти адекватну компенсацію сім'ям осіб, постраждалих від індуїстських погромів 2008 року.

 

Aдіканда Сінгх, далітський активіст із захисту прав людини, підкреслив, що треба посилити захист християн. Він вказав на відповідальність уряду за цю ситуацію: "Система правосуддя не працює і не карає винних. Це показує, що держава не ставиться до своїх громадян однаково".

 

В останні роки атмосфера страху змусила понад 50 тисяч осіб залишити свої будинки. Сьогодні більшість підозрюваних у злочинах перебувають на свободі, оскільки в процесі слідства свідків змусили замовкнути погрозами і дискримінацією.

 

*даліти або парії, особи які не належать до жодної з індійських каст, які набагато частіше навертаються на християнство, аніж інші індійці.

 

За матеріалами www.asianews.it