//

Ординаріат для англікан Австралії, що переходять у католицтво, буде заснований вже до свята П'ятидесятниці

Члени "Традиційного англіканського співтовариства Австралії" (Traditional Anglican Communion in Australia), які прагнуть увійти до Католицької Церкви, чекають заснування спеціального ординаріату в Австралії вже до свята П'ятидесятниці.

 

Ординаріат для консервативних англікан Австралії, створення якого передбачене папським документом "Anglicanorum coetibus", включатиме, принаймні, 28 англіканських священиків, які вже висловили бажання вступити в лоно Католицької Церкви.

 

"Традиційне англіканське співтовариство" організовує 26 лютого у католицькій парафії Святого сімейства в Комо спеціальний фестиваль для усіх, кого зацікавила ідея англіканського ординаріату.

 

Англіканський єпископ Гарі Ентвістл (Harry Entwistle), один з чотирьох прелатів Австралії, які також мають намір отримати нове священиче свячення у Католицькій Церкві, зазначив, що запланований фестиваль має на меті показати, що ординаріат "більше не є лише теорією; він стає реальністю".

 

На фестивалі, як очікується, виступить єпископ-помічник католицького архиєпископа Мельбурна Пітер Еліот (Peter Elliott), призначений Бенедиктом XVI апостольським делегатом Святого Престолу в Австралійському ординаріаті.

 

У заході також візьме участь англіканський архиєпископ Джон Хепуорт (John Hepworth), примас "Традиційного англіканського співтовариства".

 

Вже визначено, що новий ординаріат для англікан Австралії включатиме також групу колишніх англікан Японії, які збираються перейти у католицтво на чолі з одним з відставних єпископів.

 

 

Джерело: Седмица.Ru