//

Опубліковано Топ-10 найбільш шокуючих випадків переслідувань християн у Китаї

Християнський портал ChinaAid опублікував список найбільш шокуючих випадків переслідування християн у Китаї в 2012 р.

 

Документ включає в себе інциденти, що мали місце в різних частинах Китаю в громадах протестантських та Католицької церков.

 

На 1-му місці - історія адвоката Гао Чжішена, який захищав права представників релігійних меншин. Чоловік протягом декількох років піддавався арештам, а зараз засуджений на 3 роки і перебуває у в'язниці в Сіньцзяні. 20 місяців про нього не було нічого відомо. Рідним і правозахисникам відмовлено у відвідуванні засудженого.

 

На 2-му місці - історія переслідувань «Beijing Shouwang Church», члени якої постійно піддаються арештам, часто до них застосовується фізична сила. Згідно з даними громади на вересень 2012 р., віруючих затримували 1600 разів на термін від декількох до 48 годин у різних районах Пекіна і околиць. 60 чоловік були виселені зі своїх будинків, 10 втратили робочі місця.

 

Третє місце займає історія канадської підприємниці Дженні Чен, яка живе в Канаді і має бізнес в Канаді, США та Китаї. Жінка, що стала свідком того, як поліцейські перешкоджали віруючим провести Різдвяне богослужіння, була затримана агентами національної безпеки для допиту. Під час 2-денного допиту її кілька разів побили. Їжі і води вона також була позбавлена.

 

Наступні місця займають випадки позбавлення майна, побиттів, арештів, тюремних ув'язнень, інциденти, пов'язані з позбавленням посту лояльних Ватикану єпископів, і ін..

 


За матеріалами www.sedmitza.ru