//

Опубліковано папські молитви для ВДМ

Ватиканський головний літургіст Гвідо Маріні опублікував на сайті Ватикану текст багатомовного міссалу, який використовуватиме Бенедикт XVI 18-21 серпня в Мадриді під час відправ Всесвітнього Дня Молоді.

 


Міссал містить пояснення іспанською та італійською мовою кожної події і тексти молитов, які вживатимуться на таких подіях, як вітальна церемонія та зустріч з інвалідами і, очевидно, самих літургійних відправ.

 


У вступі до міссалу зазначено: «Молодь з кожної частини світу, з кожної етнічної групи і культури, прибуде до Мадриду, бо хоче залишитись солідарною у вірі, закоріненою і утвердженою в Христі». Гасло зустрічі вживає метафори кореня і будівлі, щоб показати глибину єдності з Богом, силу цього зв’язку і ключ до його життєздатності. Закорінення описує належність, закорінений залишається в міцному зв’язку зі своїм походженням.

 


Міссал включає папські молитви на початок і закінчення Хресної дороги, але не містить самого тексту розважань, складених цього разу іспанськими Сестрами Хреста. Зазначено, що на згадку про Христові страждання розважання пригадають людям про «страждання і біль, які досвідчує багато молодих людей  в різних частинах світу через війну, братовбивчі конфлікти, переслідування за віру, маргілізацію і наркотичну залежність.  Крім того, згадаються також жертви абортів, тероризму і природних катастроф».

 


Видання також описує «Святкування Прощення», яке пройде в Мадридському Ретіро Парку. Від неділі 14 серпня там буде розміщено 200 конфесіоналів (сповідальниць) і священики зі всього світу сповідатимуть десятками мов світу. Сам Папа висповідає там невелику групу паломників 20 серпня.   

 

За матеріалами: CNS