//

Опублікована програма папського візиту до Мадриду

Опублікована програма майбутнього візиту Бенедикта XVI до Мадриду. Понтифік відвідає іспанську столицю з 18 по 21 серпня в рамках Всесвітнього дня молоді (ВДМ). У програму поїздки, окрім заходів ВДМ, входять зустрічі з університетськими викладачами, монахами, семінаристами і відвідини лікарні.

 

Крім того, розклад передбачає ряд протокольних зустрічей, інформація про які з'явиться не раніше червня.

 

Бенедикт XVI прибуде до Мадрида 18 серпня о 12:00. В аеропорту «Барахас» його зустрінуть король Іспанії Хуан Карлос і його дружина королева Софія.

 

З аеропорту Папа попрямує у ватиканську нунціатуру, яка стане його резиденцією на час візиту. О 19:00 він вперше зустрінеться з молоддю на площі Сібелес. 19 серпня об 11:30 понтифік зустрінеться з молодими монахами різних спільнот і чинів у дворі монастиря Ескоріал, в 45 кілометрах від Мадрида. Потім в базиліці того ж монастиря Папа зустрінеться з молодими університетськими викладачами. О 19:30 понтифік очолить богослужіння хресної дороги на площі Сібелес.

 

20 серпня о 10:00 в соборі в ім'я образу Богоматері «Альмудена», розташованому напроти королівського палацу, Бенедикт XVI відправить літургію для семінаристів зі всього світу. Увечері того ж дня, о 19:40, він відвідає інститут святого Йосипа – клініку для інвалідів, що належить чину госпітальєрів. Після цього понтифік проведе молитву ВДМ в аеропорту «Куатро-Вентос».

 

В неділю 21 серпня Папа відслужить прощальну літургію в аеропорту «Куатро-Вентос». На цій літургії відбудеться урочисте закриття ВДМ-2011 і буде оголошено місце проведення наступної зустрічі.

 

О 17:30 Бенедикт XVI зустрінеться з 20 000 добровольців ВДМ, після чого відправиться в аеропорт «Барахас», звідки вилетить до Риму.

 

Джерело: Седмица.Ru