//

Оприлюднено програму візиту Папи Римського до Сан-Маріно

У червні цього року Бенедикт XVI подорожуватиме до однієї з найменших держав світу, Сан-Маріно, де він поклониться мощам святого, який дав назву цій республіці.

 

Програму папської подорожі на 19 червня було оголошено сьогодні.

 

Сан-Маріно є анклавом у 61 квадратних кілометрів (23 квадратні милі) в центральній Італії з населенням близько 31 000 осіб. За переказами, Сан-Маріно є найстаршою республікою світу, заснованою св. Маріном, який знайшов притулок на горі Титан (один з семи гір сучасного Сан-Маріно), втікаючи від переслідування імператора Діоклетіана.

 

Протягом багатьох століть деякою мірою недоступний анклав став притулком для спільноти монахів. Ним керують два капітани-регенти.

 

Папа Іван Павло II відвідав Сан-Маріно та Ріміні 29 серпня 1982 року.

 

19 червня Бенедикт XVI відправиться на вертольоті безпосередньо до республіки. У Серравалле він відслужить Божественну Літургію і молитиметься Ангел Господній опівдні. Пізніше він обідатиме з організаторами візиту, а також з єпископом Луїджі Негрі та членами Міжнародного фонду Івана Павла II. Папа отримає офіційного привітання двох капітанів-регентів і зустрінеться з членами уряду та дипломатичного корпусу. Нарешті, Святіший Отець піде до катедри поклонитися мощам святого Маріна.

 

О 18:30 папське оточення залишить Сан-Маріно і прибуде на італійську територію для продовження пастирського візиту. Папа поїде у Пеннабіллі для зустрічі з молоддю перед своїм поверненням до Ватикану цього вечора.

 

За матеріалами www.zenit.org