//

ООН зафіксувала високий рівень абортів в Україні

Представництво фонду народонаселення Організації Об'єднаних Націй в Україну констатує, що в країні рівень абортів в два рази більший, ніж у державах Європейського Союзу, повідомляє центр новин ООН в Україні.


"Досягнення в галузі планування сім'ї в Україні допомогли скоротити рівень абортів з 34,1 на 1000 жінок дітородного віку в 2000 році до 15,1 в 2010. Проте рівень абортів в Україні досі є більше, ніж в два рази вищий, ніж в країнах ЄС", - наголошується в заяві.


Відповідно до рекомендацій відомства, для запобігання абортів, скорочення ускладнень під час вагітності та гарантування хорошого стану здоров'я українських жінок та їх сімей необхідно більше інвестувати в заходи з охорони репродуктивного здоров'я.


"Для жінок у віці від 15 до 49 років проблеми з репродуктивним здоров'ям залишаються головною причиною хвороб і передчасних смертей ... Рівень материнської смертності в Україні перевищує показники країн ЄС", - йдеться в повідомленні.


Відповідно до даних фонду, недостатня якість медичного обслуговування матерів є причиною однієї п'ятої материнських смертей.


Як повідомлялося 14 березня, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, що забороняє жінкам добровільно робити аборти.


За матеріалами korrespondent.net