//

ООН вдячна Святому Престолу за співпрацю в морському секторі

ХХІІІ Всесвітній конгрес душпастирства працівників моря, що триває у Ватикані, 21 листопада зосередився на кількох важливих для цього сектору справах. Зокрема, мова йшла про проблему морського піратства. Індійський священик Ентоні Балісвамі виступив з декількома конкретними пропозиціями. Він закликав до більшого порядку й контролю в портах і створення точних карт із межами національних вод. Душпастир підкреслив, що реальна перемога над піратством може відбутися через пробудження чесності всіх тих, хто працює на морі, для чого необхідна активна праця капеланів.

 

Саме чесності в секторі, де найбільш яскраво проявляється експлуатація людини, була присвячена доповідь представника Міжнародної організації праці ООН Бренда Вагнера. Він подякував Папській Раді душпастирства мігрантів і подорожуючих за співпрацю з 2006 р., яка приносить плоди у вигляді покращення умов праці на морі і звернення уваги на проблеми працюючих у цьому секторі.

 

Капелан бельгійських рибалок о. Дірк Демегт поінформував, що для пастирської і правової допомоги тим, хто працює в цій сфері в Бельгії активно використовується інтернет. Він зізнався, що значною проблемою серед моряків останнім часом почала бути наркоманія. Саме на це особливу увагу звертають бельгійські капелани.

 

Конгрес триватиме до 23 листопада. На ньому зібралося більше 400 осіб з 71 країни світу. У заключний день форуму учасників прийме на аудієнції Бенедикт XVI.


За матеріалами be.radiovaticana.va