//

ООН прийняла резолюцію на захист еритрейських християн

Завершення двадцятої сесії ООН ознаменувалося історичною перемогою прав людини в Еритреї. Рада ООН з прав людини офіційно прийняла резолюцію щодо Еритреї і схвалила мандат для спеціального кореспондента з дослідження ситуації щодо порушення прав.


Це перша резолюція, прийнята комітетом з Еритреї, незважаючи на попередні порушення людських та релігійних прав. Ця резолюція допоможе помістити Еритрею в зону міжнародної уваги, говорить Тодд Неттлтон з служіння «Голос мучеників».

«Це маленька країна. Це не якась економічно розвинута держава. Тому світ по суті не звертав уваги на порушення прав людини, які відбувалися в Еритреї », - сказав Неттлтон.


«Голос мучеників» приділяв дуже пильну увагу порушенням в Еритреї - і не без причини. У 2002 році ерітрейский уряд зібрав разом лідерів церкви і оголосив, що більше не дозволить їх церквам збиратися. Більш великим церквам: католицькій, православній та ісламським мечетям - було дозволено збиратися, але більш дрібним групам вірних - заборонено.

З тих пір, говорить Неттлтон, «тисячі еритрейських християн були заарештовані. Їх кинули у військові в'язниці. Деякі з них містилися у вантажних контейнерах буквально без води, без гігієни».

Християн заарештовували просто за те, що вони - послідовники Христа.

«Жоден християнин не був формально звинувачений ні в якому злочині», - пояснює Неттлтон. «Жодного християнина не судимили, жодному християнинові не було дозволено мати адвоката. Нічого такого. Вони просто зникали і виявлялися у в'язниці».


Деяких звільняли через кілька місяців, іноді навіть через роки. Про інших більше нічого ніколи не чули.

Таке жорстоке ставлення помістило Еритрею на 11-е місце в списку країн, найбільш небезпечних для християн. Лідер команди Christian Solidarity Worldwide у Африці і Близькому Сходу Хатаца Гондва назвав злочини Еритреї проти прав людини «одними з найбільш жорстоких і замовчуваних в світі».

І все ж нова резолюція комітету ООН з прав людини допоможе змінити деспотичний тон Еритреї.

Незважаючи на сильні переслідування, Євангеліє поширювалося по Еритреї. Віруючі не припиняли передавати Добру Новину. Але Неттлтон підкреслює: «Це відбувалося ціною жахливих страждань». Можливо, ця резолюція зменшить цю ціну.


Моліться, щоб ця резолюція була успішною і щоб вона змогла поступово зробити чудесні зміни в серцях представників Еритрейського уряду. Продовжуйте молитися за тисячі віруючих, які залишаються в ланцюгах за свою віру.
 

За матеріалами: cnlnews.tv