//

"Омелян Ковч – це свята людина", - мер Львова

Львівський міський голова Андрій Садовий під час сесії Львівської міської ради 26 липня відреагував на невдоволення мешканців колишньої вул. Винниця через її перейменування на вул. Омеляна Ковча.

 

«Омелян Ковч – це свята людина. Комісія, яка пропонувала міській раді відповідне рішення, провела не одне засідання і вислухала пропозиції усіх сторін. Для мене є новиною така пропозиція. Вчора її озвучили колеги з партії «Свобода»… там, правда, називали інші аргументи. Я не хочу зараз ці аргументи озвучувати», - зазначив Андрій Садовий.

 

«Комісія ще раз збереться і вирішить дане питання. Але ще раз наголошую, що з святими речами треба буде дуже обережними і уважними», - додав він.

 

Таким чином міський голова відреагував на прохання депутата від партії УДАР Ярослава Гінки ще раз розглянути питання з перейменуванням цієї вулиці. На запитання, які саме аргументи висували депутати-«свободівці», Андрій Садовий відповів: «Я вам їх персонально надам і ви будете неприємно здивовані».

 

Своєю чергою, депутат від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин зазначив: «Коли мешканці звернулися до нас на комісію зі скаргою, вони навели аргументи економічного порядку: що після зміни назви доведеться кожному домогсподарству витратити в середньому 5 тис. грн… Загальна сума становить десь близько 500 тис. грн. То, можливо, ми перебачимо ці кошти в міському бюджеті, компенсуючи ці витрати і вийшовши з цієї ситуації з високо піднятою головою?».

 

Нагадаємо, 24 травня депутати Львівської міської ради прийняли рішення про перейменування вул. Винниці на вул. Омеляна Ковча.

 

Сьогодні, 26 липня, перед Львівською міською радою протестують мешканці вул. Винниця, яку нещодавно перейменували на вул. о. Омеляна Ковча.

 

Джерело: ZAXID.NET