//

Одна з найдавніших церков Тернопільського району відсвяткувала 240-літній ювілей

21 вересня на свято Різдва Пресвятої Богородиці парафія с. Кип'ячка (Тернопільський районний деканат) святкувала 240-літній ювілей від дня побудови храму. Урочисте Богослужіння очолив синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець-митрат Павло Репела спільно із настоятелем храму о. Любомиром Зозуляком, доктором біблійного богослов'я о. Іваном Січкариком та священиками деканату.

 

Отець Павло Репела у проповіді поставив вірним постаті батьків Пресвятої Богородиці за взірець християнської терпеливості та довіри до Бога: “Йоаким і Анна терпеливо очікували, наполегливо молилися, довіряли Богу і Він про них не забув. Господь дав їм не тільки доньку, якій вони були безмежно раді, а що більше - Ту, яка у свій час стала Матір'ю Божою, Вмістилищем Невмістимого, котра дала і продовжує дарувати людству надію”. Священик привітав парафіян зі святом та вручив привітальну грамоту від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Кир Василія Семенюка.

 

Як зазначає о. Любомир Зозуляк, “історичних свідчень про село та заснування парафії залишилося небагато, однак ми продовжуємо пошук. Немає сумніву, що храм Різдва Пресвятої Богородиці побудовано 240 років тому, але не знаємо, який єпископ та коли саме його освячував”. Священик після Святої Літургії закликав вірних збирати архівні дані, можливі свідчення старожилів, аби невдовзі видати книгу про село та парафію.

 

Вкінці відбулося освячення води та окроплення вірних.

 

Джерело: www.tze.org.ua