//

Одеські паломники відправилися до Ватикану на торжества беатифікації Папи Івана Павла II

Група паломників Одесько-Сімферопольської єпархії Римо-Католицької Церкви відправилася до Ватикану на торжества беатифікації Папи Івана Павла II. Про це ІА "Міст-Одеса" повідомили в управлінні Одесько-Сімферопольської єпархії Римо-Католицької Церкви.


Разом з віруючими інших католицьких єпархій України віруючі Одеси візьмуть участь в торжествах зарахування Папи Івана Павла II до лику блаженних. В урочистому богослужінні візьме участь більше мільйона католиків зі всього світу. Під час урочистого богослужіння на площі Святого Петра в Римі в числі інших українських католицьких єпископів співслужити Папі буде єпископ Одеси Броніслав Бернацький.


"Всі ми з хвилюванням чекаємо урочистого дня беатифікації. Я знав Папу Івана Павла II особисто. Зустрічався з ним за життя і можу свідчити про святість цієї дивовижної людини. Але тепер не моя особиста думка, не думка окремих людей, але авторитетна думка Церкви засвідчить цю істину перед всім світом", - сказав єпископ Броніслав Бернацький перед відльотом до Риму.


Окрім участі в торжествах беатифікації одеські паломники відвідають Краків і Ченстохову – польські міста, пов'язані з ім'ям Папи Івана Павла II. У Венеції вони вклоняться мощам євангелиста Марка, в Римі відвідають місце мученицької смерті Апостолів Петра і Павла. Дорогою назад паломники прибудуть в місто Асиж, батьківщину святого Франциска, якого його сучасники називали "другим Христом".


"Це наше перше паломництво цього року. Влітку і восени ми плануємо з нашими віруючими зробити ще кілька паломництв до головних богородичних святинь Європи (Італія, Франція). А в серпні молодь наших парафій відправиться на Всесвітній день молоді до Мадриду", - сказав організатор паломництва, настоятель одеського храму Матері Божої Фатімської  отець Анатолій Сицинський.

 

Джерело: most-odessa.info