//

Одеські католики і протестанти обурені політикою нової державної влади

Сьогодні в ході круглого столу на тему різноманітності конфесій в Одесі священик Одесько-сімферопольської єпархії Римо-католицької церкви в Україні В'ячеслав Ковальський заявив, що досі проблем, які з'явилися сьогодні, не було.


«Існує територіальна проблема. Вже 20 років ми не можемо отримати в оренду або у власність ту землю, на якій знаходиться наш храм, - катедральний собор, який історично належить католицькій спільноті», - розповідає священик.


Отець відзначив, що на цьому проблеми не закінчуються.


«З невідомих причин ми не можемо вільно проголошувати свою віру. Є свята, коли ми ходили довкола свого кварталу з хресною ходою, проте цього року нам заборонила міська рада», - стверджує о.Ковальський.


За його словами, найближчої неділі в собор будуть принесені святі мощі, прийде безліч парафіян, приїдуть гості з-за кордону, проте мерія не дозволила пронести мощі довкола кварталу з хресною ходою, як цього вимагає їх релігія.


Крім того, в ході круглого столу на тему віросповідань одеситів пресвітер, голова правління Духовної ради християн Одеської області Валерій Бабинін заявив, що сьогоднішня муніципальна влада зруйнувала діалог між конфесіями, який формувався роками.


«Політика нинішнього мера видається мені деструктивною. Був перерваний той діалог, який формувався роками. Одеса приречена на міжетнічний діалог і міжконфесійний. Засновники Одеси - це католики і лютерани. Мудрість в тому, щоб налагодити цей діалог. Минулої неділі в церквах збиралися підписи людей, які готові відстоювати свої права», - запевняє пресвітер.


На відміну від муніципальної влади, за словами Бабиніна, в липні губернатор Одеської області Едуард Матвійчук збирав представників всіх конфесій, де була заявлена лінія на толерантність і просування всіх релігій.


«На зборах було визначено основне завдання релігійних конфесій - сприяти збереженню миру і порядку в сучасному світі. Порадувало те, що наші політики усвідомлюють це», - стверджує пресвітер.


За матеріалами 048.ua