//

"Octava Dies": Бенедикт ХVI відвідає римську в'язницю

О. Федеріко Ломбарді з приводу візиту Папи Римського в римську в'язницю "Ребібія" нагадує слова італійського кардинала Ренато Мартіні: "в'язниця - це дзеркало суспільства, місце в якому видно опір і страждання хворого суспільства". О. Федеріко Ломбарді зазначає, що в'язниця - це страждання для ув'язнених і терпіння для членів їх сімей, а також проблеми для працівників пенітенціарної системи і законодавців, які стверджують, що проблеми, які в'язниця повинна вирішити, залишаються не вирішені, а часто стають ще більш болючими. "Умови життя у в'язниці є основним показником рівня цивілізованості країни", - зазначив о. Ломбарді.

 

Італійський єзуїт підкреслив, що Церква добре розуміє, що повинна бути присутньою у в'язницях. "Це також розуміють Понтифіки, починаючи з історичного візиту Івана XXIII в римську в'язницю "Regina Caeli "26 грудня 1958 р., які стукають у двері в'язниць, щоб" відвідати ув'язнених ", поспілкуватися з ними, вислухати їхні проблеми і сказати їм слова втіхи" , - зазначив директор радіо Ватикан. Він звернув увагу на те, що невипадково такі візити відбуваються в період Різдва Христового, коли ми найбільше потребуємо сильних жестів солідарності та любові.

 

"Турботи внаслідок економічної кризи не повинні бути виправданням того, що ми забуваємо про  осіб, які опинилися на краю суспільства", - зазначив о. Ломбарді. Він підкреслив, що більш справедливе і рівноправне суспільство будується починаючи від останніх і шукаючи примирення серед людей. "18 грудня ми всі запрошені бути духовно разом з Папою в римській в'язниці" Ребібія ", - зазначив о. Ломбарді у своїй щотижневій рубриці "Octava Dies".

 

За матеріалами www.radiovaticana.org