//

"Octava Dies": 7-мільярдний житель планети

Директор Ватиканського радіо о. Федеріко Ломбарді у своїй щотижневій рубриці "Octava Dies" згадує про те, що наша планета прийняла 7-мільярдного жителя. Керівник прес-служби Святого Престолу звертається до новонародженої дитини у формі листа. "Я не знаю чи ти хлопчик чи дівчинка, і чи ти народилася в Індії чи в Китаї, у великому місті чи в селі", - пише о. Ломбарді. Він підкреслює те, що ніхто не знає, чи ця дитина народилася здоровою, чи хворою, а можливо навіть є калікою, не має обох батьків, а тільки мати.

 

"Сьогодні світ, в якому ти народилася складний і не дуже гостинний для всіх. Ми не були добре підготовленими до прийняття тебе. Лідери найбагатших і найвпливовіших країн зібралися на Саміті, на якому обговорюють складну ситуацію в світі, і як уникнути подальших катастроф. Також і ми дбаємо про твоє майбутнє", - пише директор Ватиканського радіо.

 

Керівник прес-служби зазначає, що ця дитина є надзвичайним даром для людства, дивом, яке завжди будуть згадувати. Значить вона є бажаною дитиною. "Ми сподіваємося, що ти будеш ходити в школу і не терпітимеш голод. Будеш бажати добра іншим, зростати. Працювати і мати свою родину. Будеш жити у вільному і мирному світі", - пише о. Федеріко Ломбарді до новонародженої дитини.

 

"Твоє життя буде мати сенс, якщо буде зростати якомога далі від смерті. Ти народилася для цього, Твій Творець і Отець тебе створив заради цього. Ми зробимо з нашого боку все, щоб це стало можливим. Дитино, ти повинна зрозуміти, що твоє майбутнє залежить від тебе самої. Саме ти привітаєш з народженням 8-мільярдну дитину нашої планети ", - зазначив о. Ломбарді.


За матеріалами Ватыканскае радыё