//

Обрано нового генерала оо.Маріанів

Маріани мають нового генерального настоятеля. За рішенням генеральної капітули Згромадження Маріанів Непорочного Зачаття Діви Марії ним став отець Анджей Пакула з Польської Провінції згромадження.

 

Отець Пакула має 46 років, монаше життя розпочав у 1984 році, священиком став у 1991. Генерал замінив на цій посаді отця Івана Миколая Рокоша, його каденція триватиме з 2011 по 2017 роки.
 

За матеріалами: Radio Watykanskie

 

Довідка Католицького Оглядача

Маріани (Congregatio Clericorum Marianorum sub titulo Immaculatae Virginis Mariae, MIC ) - монаше згромадження, засноване в 17 столітті польським священиком Станіславом Папчинським, в 1919 році відновлене Георгієм Матулайтісом-Матулевичем.
 

 

Основний напрям діяльності – пастирська праця на парохіях і поширення почитання Пресвятої Діви Марії, в тому числі через видавничу діяльність. Девіз згромадження – «За Христа і Церкву» . На сьогодні маріани несуть апостольське служіння у 18-ти країнах світу.

 

На Україні згромадження з 20-ти осіб служить у Харкові, Чернівцях, Хмельницькому та інших містах, а у 1990 році створено український вікаріат маріанів.
У 2005 році до згромадження належало 495 монахів (з них 354 священики), 59 домів і 7 провінцій.