//

Обов’язковий аборт як практичний екзамен для лікаря у В’єтнамі

80% жителів В’єтнаму декларують себе невіруючими, тому аборт є звичним і поширеним явищем у цій країні. Для того, щоб обмежити доступ християн до професії лікаря, комуністична влада запровадила обов’язковий практичний екзамен з виконання аборту для кожного студента, і, очевидно, для католиків цей екзамен неможливо здати через конфлікт совісті. Ті молоді медики, хто все-таки наважився це зробити, часто не можуть дати собі ради з постабортивним синдромом.

 


На півдні країни студенти-католики заохочували вагітних жінок відмовитись від абортів, пропонуючи їм виховання дітей у осередках Карітасу. Владі не сподобалися візити католиків до абортивних клінік, за що їх заарештували.

 


Католицькі студенти, заарештовані в липні та серпні у В’єтнамі, належали до редемптористського душпастирства та до групи оборонців життя – підтверджують католицькі джерела з цієї країни. Комуністична влада ув’язнила 15 молодих осіб, не назвавши причини затримання, їх родини і досі не можуть встановити з ними контакту. Затримання відбулися в університеті Ханоя і місцевості Хо Чі Мінх.

 


Затримана редемптористська молодь прослухувала нелегальний курс суспільної комунікації, в часі якого вчилися провадити інтернет сайти на теми з життя в’єтнамських католиків , в тому числі документували прояви імперіалістичної політики Китаю і надуживань, яких китайці допускаються у В’єтнамі.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie