//

Обдурені вкладники King's Capital: Аделаджа «видурнюється»

Представники обдурених вкладників King's Capital обурені вимогою пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі перекласти 200 томів кримінальної справи з української на мову йоруба. Представники вважають, що пастор «видурнюється» – він знає кілька мов і вів передачі на українському телебаченні. Про відмінне знання Аделаджі російської мови свідчить і диплом Мінського держуніверситету.

 

25 серпня під час розпорядчого засідання Дніпровського суду, де розпочався процес над пастором церкви «Посольство Боже» Сандеєм Аделаджею у справі про фінансову піраміду King's Capital, його захист несподівано заявив клопотання, нібито пастор не розуміє звинувачення.

 

Адвокат Аделаджі Андрій Федур вимагає, щоб усі 200 томів кримінальної справи переклали рідною мовою Аделаджі – йоруба. Представники обдурених вкладників King's Capital вважають такий хід адвокатів спробою затягнути судовий розгляд справи.

 

 

Адже в копії диплома Аделаджі є лише п'ятірки: не тільки з російської мови, а й з літератури та інших гуманітарних предметів, які викладали в Мінському державному університеті зовсім не мовою йоруба.

 

– Пастор, якого обвинувачують, 1992 року закінчив Мінський державний університет з червоним дипломом, чудово володіє українською та російською мовами, – говорить Іван Боднарук, представник кількох десятків постраждалих колишніх прихожан церкви. - Є протоколи його допитів, де він каже, що розуміє запитання слідчого і не потребує перекладача.

 

За словами Боднарука, адвокат пастора, окрім перекладу справи на мову йоруба, зажадав, щоб двох протеже Аделаджі – Колесникова і Голованова, колишніх топ-менеджерів фінансової піраміди King's Capital, звільнили з Лук'янівського СІЗО на підписку.

 

Суд відхилив усі клопотання Федура і призначив засідання на 13 вересня.

 

Самого Аделаджі 25 серпня в суді не було. Якщо попереднє слухання допускається проводити без обвинуваченого, то вже у вересні Аделаджа зобов'язаний з'явитися в суді.

 

Якщо його не буде, сторона постраждалих погрожує звернутися до суду, щоб пастора взяли під варту.

 

 

Нагадаємо, Сандея Сунканмі Аделаджу звинувачують  в створенні злочинної організації King's Capital, яка під дахом церкви «Посольство Боже» виманювала у прихожан великі суми. Зараз слідчі МВС змогли довести лише невелику частину збитків – близько 80 млн. грн.

 

Постраждалими у справі визнані 618 осіб. Кримінальну справу проти Аделаджі було скеровано до суду в кінці липня 2011 року.

За матеріалами: focus.ua