//

Обама вирішив переглянути політику, яка ображає католиків

Президент США Барак Обама вирішив зробити крок назад і переглянути політику щодо включення контрацепції до пакету страхових послуг, після того як своє негативне ставлення до неї висловили католицькі єпископи та представники релігійних груп США.


10 лютого під час розмови з журналістами у Білому Домі президент Обама заявив, що його адміністрація не вимагатиме від релігійних установ, типу лікарень, університетів і т.д., включати контрацепцію до пакету страхових виплат працівникам, повідомляє Vatican Insider.


Натомість адміністрація президента запропонувала компроміс, який надасть можливість жінкам отримувати безкоштовні контрацептиви від страхової компанії у випадку, якщо їх роботодавець відмовляє їм у цій послузі відповідно до релігійних переконань.


Нагадаємо, що католицькі єпископи на чолі із майбутнім кардиналом Тімоті Доланом активно виступили із критикою нової політики адміністрації президента, оскільки вважають, що вона є порушенням права на свободу релігії і свободу совісті. Католицьких єрархів підтримали протестантські та єврейські лідери США.


Представляючи зміну до запланованої поправки, президент Обама підтвердив свою підтримку свободи релігії: «Як громадянин та християнин, я поважаю це право». Він згадав про те, як в Чикаго «місцеві церкви принесли для суспільства більше добра, ніж програма уряду».


Як повідомляють ЗМІ, перед тим, як оголосити про зміни, президент Обама зателефонував до Архиєпископа Тімоті Долана, глави Конференції католицьких єпископів США, і повідомив йому про своє рішення.