//

о. Яцек Пиль OMI призначений новим єпископом Римсько-Католицької Церкви в Україні

Сьогодні, 23 листопада 2012 р., Папа Бенедикт XVI призначив о. Яцека Пиль OMI новим Єпископом-помічником Одесько-Сімферопільської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви і є титулярнм єпископом осідку Novasinna. Таку інформацію годину тому було опубліковано в Бюлетні Святого Престолу (Ватикан).

 

о. Яцек Пиль OMI народився 17 серпня 1962 р. в м. Ґарволін (Польща) і належить до Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії (ОМІ). Свячення отримав 20 червня 1988 р. і від 1990 р. працює душпастирсько в Україні. У 1997 році в Україні постала Делегатура Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії, а о. Яцек Пиль ОМІ був призначений її першим настоятелем. Він очолював Делегатуру впродовж трьох каденцій, до 2006 року.

 

На даний час о. Яцек Пиль OMI являється настоятелем парафії св. Архангела Михаїла в Тиврові Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви.

 

Єпископ-номінат володіє польською, українською, російською, італійською, іспанською, англійською та німецькою мовами.

 

Бажаємо новопризначеному єпископу-помічнику Одесько-Сімферопільської Дієцезії Божого благословення, доброго здоров'я й багато сил та витривалості в служінні для блага Христової Церкви і всієї України.

 

Джерело: rkc.lviv.ua