//

О. Ломбарді: візит Бенедикта ХVI приніс духовні та людські успіхи

Глава прес служби Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді в інтерв'ю радіо Ватикану зазначив, що візит Бенедикта ХVI до Лівану пройшов з великим успіхом як з духовної так і людської точки зору. "Ліван чекав візиту Папи, щоб почути слова розради для своєї єдності, внутрішнього спокою, співжиття між різними етнічними групами, і це звичайно було досягнуто", — сказав директор Ватиканського радіо.

 

За словами представника Святого Престолу жителі Лівану прийняли Бенедикта ХVI дуже гостинно і його послання миру, поваги та заохочення  безумовно дійшло до них. Італійський єзуїт сказав, що теж з міжрелігійного точки зору, особливо відносин з мусульманами, "подорож була дуже плідною". За словами о. Ломбарді мусульмани висловили великий інтерес до Постсинодального  звернення "Церква на Близькому Сході". "Вони розуміють, що воно спрямовано насамперед до християн, але може також бути цікавим і для них", - сказав о. Ломбарді.


Директор Ватиканського радіо назвав «оригінальним»  заклик Папи до арабських країн, щоб вони взаємно визнавали себе за братів. "Це заклик до їхнього почуття відповідальності за дії на благо світу", - зазначив о. Ломбарді. Згідно слів прес-секретаря Святого Престолу, промова Папи в ході зустрічі з християнською та мусульманською молоддю, яка є майбутнім цих земель,  була дуже важливою. "Папа закликав їх до надії та щоб вони не залишали цих земель, але спільно будували краще майбутнє своєї країни", - сказав о. Ломбарді і додав, що молоді люди повинні протидіяти страхам  і знеохочуванням, які можуть виникати в цьому регіоні. "Папа дав молоді не поверхневі, але поглиблені відповіді, які вимагають від них, щоб вони включилися в роботу на благо майбутнього своєї країни", - сказав о. Ломбарді.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va