//

О. Ломбарді: ВДМ – третє покоління

Кардинал Руко Варела – це людина, яка організувала Всесвітній День Молоді у Сантьяго ді Компостела більше 20 років тому, і він збирається прийняти у себе наступний у своїй єпархії Мадрида. Він також є людиною, яка нещодавно описала подію, як таку, що охоплює три покоління молодих людей.

 

Покоління 1960-х років змішало революційні та визвольні ідеї зі своїми особистими протиріччями. Покоління 1980-х років стало свідком падіння Берлінської стіни, досвідчило харизму Івана Павла II і було відкритіше для духовного виміру їхнього життя. Покоління третього тисячоліття – це покоління Інтернету та соціальних мереж, молодь цифрової доби. Це, звичайно, спрощення, але правдою є те, що світ стрімко змінюється, і що молодь першою відчуває і відображає ці зміни у своєму житті, ідеях і поведінці.


Ми попросили приєднатися до Папи у Мадриді, усвідомлюючи, що перед нами стоять нові і важливі завдання: проголошувати Христа нинішньому поколінню, запрошувати їх стати головними героями цього проголошення у нових сферах їхнього життя – як географічно, так і практично. Цей виклик лякає, але, як нагадує нам тема ВДМ, якщо ми будемо опиратися на Христа – "непорушні у вірі", – тоді ми зможемо рухатися вперед з впевненістю. Починаючи з Христом, багатьом поколінням молодих людей вдалося побудувати майбутнє надії і радості. Нинішнє покоління не має бути винятком.

 

о. Федеріко Ломбарді у редакційній статті програми "Octava Dies"

За матеріалами news.va