//

О. Ломбарді про значення нинішнього торжества святих Петра і Павла

"Скільки значень має це прекрасне римське щорічне торжество, яке святкується під куполом і на вівтарі, що знаходиться точно над могилою св. Петра ", - зазначає о. Федеріко Ломбарді у своїй щотижневій рубриці  "Octava Dies". Глава прес-служби Святого Престолу зазначив, що "з Вестмінстерського абатства, серця Англіканської Церкви, також присвяченого св. Петру, цього року прибув один із найвідоміших хорів у світі, щоб співати разом з Сикстинською капелою і показати, що у вірності великій літургійній традиції постійно зміцнюється прагнення до єдності ".

 

"Посланці екуменічного православного Патріарха, які прибули з Константинополя, щоб оновити давню традицію обміну привітаннями і молитвою в свято двох апостолів, що стоять у главі Церков на Заході і Сході. Щоб оновити ностальгію і надію до повної єдності, яка ніколи не вмирала », - підкреслив єзуїт.

 

О. Ломбарді також зазначив, що на торжество св. Петра і св. Павла з усіх континентів, з кожного регіону в якому діє Католицька Церква, прибули понад 40 нових архиєпископів призначених в цьому році, щоб отримати з рук Папи палій. Глава ватиканської прес-служби підкреслив, що цей елемент літургійного одягу єрархи будуть носити на плечах, як знак єдності з Наступником глави апостолів, і в той же час, як св. Павло проповідувати Євангеліє до краю землі.

 

"Петро, Андрій, Павло. Від Єрусалиму до Риму і до світу. Єдність і бажання більш повної єдності. Служіння Євангелію аж до мучеництва ", - підсумував о. Федеріко Ломбарді.

 

За матеріалами radiovaticana.org