//

О. Ломбарді підбив перші підсумки візиту Папи до Беніну

Візит Папи Римського до Беніну дозволив поглянути на Африку з іншого погляду, щоб побачити позитивний потенціал континенту. Такий висновок від перших днів подорожі зробив представник Ватикану. Африканці вдячні Папі за інший погляд на їхню країну, –  каже о. Федеріко Ломбарді. – Вони це висловили тією радістю, з якою його прийняли.

 


О. Ломбарді розповів, що африканці зустріли Папу дуже гостинно, а все, що побачили члени делегації, наводило їх на позитивне ставлення до Африки. Оскільки останнім часом Африка асоціювалась лише з проблемами, голодом, хворобами, то цей візит дав змогу побачити ті моменти, які обнадіюють. Отже варто допомагати цим країнам також і через оголошення доброї звістки.

 


Святішого Отця в Беніні зустріли не лише католики, а й вірні інших релігій. Папа також зустрівся з дітьми, під час якої згадав про наймолодшого угандійського мученика – св. Кізіто.

 


О. Ломбарді назвав Церкву Беніну духовно багатою, а кардинала Гантіна – добрим прикладом інтелектуальної, духовної та культурної зрілості африканської Церкви.

 


За матеріалами: Radio Watykańskie