//

О. Федеріко Ломбарді про проблеми ірландської єпархії Клойн

13 липня було опубліковано повідомлення спеціальної комісії щодо сексуального використання дітей деякими священиками в ірландській єпархії Клойн. З цього приводу голова прес-центру Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді зазначив, що комісія досліджувала недавні факти злочинів, які були скоєні в 1996-2009 роках.

 

Уряд Ірландії скерував копію цього документа в Рим через Апостольського нунція в країні, просячи відповіді у Святого Престолу. "Треба почекати, поки Святий Престол дасть свої коментарі та відповіді у відповідній формі та у встановлений термін", – зазначив о. Ломбарді.

 

Він нагадав, що 2009 року Святіший Отець запросив до Ватикану католицьких єпископів Ірландії, щоб разом з ними обговорити важку ситуацію Церкви в країні у зв'язку з сексуальним використанням неповнолітніх деякими священиками Дублінської єпархії. Тоді Бенедикт ХVI відкрито говорив про "шок і сором" через ці "тяжкі злочини".

 

Після тієї зустрічі, – нагадав о. Ломбарді, – Папа скерував до католиків Ірландії спеціального листа, в якому висловив скорботу з приводу цих інцидентів і повідомив, що особисто поділяє страждання жертв та їхніх родин.

 

Останнім часом до Ірландії була скерована спеціальна комісія, яка відвідала чотири єпархії, семінарії, монаші чини, щоб краще ознайомитися з нинішньою ситуацією в країні. На думку о. Ломбарді, треба визнати рішучі зусилля Святого Престолу в спробі нормалізації і відновлення життя Католицької Церкви Ірландії.


За матеріалами: Ватыканскае радыё