//

О. Федеріко Ломбарді: Папа не збирається у відставку

Треба було запитати Соцці, де він взяв свою інформацію, бо я не був поінформований про це, – сказав о. Федеріко Ломбарді, відповідаючи на запитання журналістів, чи правда, що Бенедикт XVI скоро піде у відставку.

 

Італійський журналіст Антоніо Соцці написав на шпальтах газети "Ліберо", що Папа може піти у відставку після того, коли йому виповниться 85 року в квітні наступного року. За словами директора Управління Ватикану, ніщо не свідчить про це. "Те, що ми всі знаємо, це те, що Святіший Отець написав у своїй книзі "Світло світу", і окрім того в мене немає іншої інформації", – сказав журналістам у Фрайбурзі італійський єзуїт. У згаданій роботі, що є записом інтерв'ю-ріки, яке дав німецькому журналістові Пітеру Сівальдові, Бенедикт XVI сказав, що в разі хвороби він може піти у відставку.

 

Посилаючись на ці слова прес-секретар Ватикану зазначив, що «сила і витривалість, яку проявив Папа під час цієї поїздки, як мені здається, є самі собою дуже красномовними щодо спроможності продовжувати виконувати свої обов'язки, навіть дуже складні".

 

Під час зустрічі з журналістами, о. Ломбарді також повідомив, що Святіший Отець "почувається дуже добре, має добрий і цілком нормальний стан". "Він добре зносить таку інтенсивну подорож і з погляду здоров'я, це паломництво є справжнім успіхом", – заявив директор прес-служби.

 

За матеріалами: wiara.pl