//

Нунцій закликає мексиканських священиків духовно приготуватись до візиту Папи

Архиєпископ Крістоф П’єр, Апостольський нунцій в Мексиці, закликав місцевих священиків провести духовне приготування до візиту Папи Бенедикта, запланованого на 23-25 березня цього року.


Під час зустрічі зі священиками у архиєпархії Мехіко 19 лютого нунцій зазначив: «Без сумніву, це – найкращий спосіб приготування для священиків і Церкви до такої важливої події: через інформацію і формацію себе та інших в істині», повідомляє CNA.


Архиєпископ П’єр зазначив наскільки важливий вплив має Папа, як пастир, лідер та мислитель, особливо в період секуляризму і модернізації. «Ми повинні зрозуміти його послання, його свідчення і його провід у вірі»,– зазначив він.


Мексиканський нунцій заохотив священиків бути «слухняними учнями із місіонерським запалом» і приносити «в серце культури єдине і повне значення людського життя, яке ні наука, ні політики, ні економіка, ні ЗМІ не можуть дати».


«Мексика чекає, щоб почути як Папа говоритиме їй про Бога! Нехай Ісус Христос промовляє до кожного чоловіка і жінки і нагадує кожному віруючому мексиканцю про його/її велике покликання стати великим учнем і посланцем»,– додав Архиєпископ Крістоф П’єр.