//

Нунцій в Лівані: візит Папи приніс радість і солідарність

Подорож Папи до Лівану, закінчилася 16 вересня, але її плоди очевидні вже сьогодні. Так вважає Апостольський нунцій в цій близькосхідній країні Архиєпископ Габріеле Кача. В інтерв'ю радіо Ватикану дипломат поділився своїми думками щодо наслідків візиту Понтифіка. Він підкреслив, що одним з найголовніших його плодів стала радість, яку Папа приніс в регіон, що страждає від воєн, насильства і страху. "Святіший Отець прибув з посланням миру і всі зрозуміли, що як справжній релігійний лідер, як людина Божа він приніс послання солідарності і братерства. Країна змогла показати своє краще обличчя, а візит дозволив сказати: разом, спільно, можливо зробити щось гарне, важливе для Лівану та всього Близького Сходу ", - зазначив дипломат.

 

На думку Архиєпископа Качі найпам'ятнішими моментами подорожі Святішого Отця до Лівану стала св. Меса в Бейруті і зустріч Понтифіка з близькосхідною молоддю. "Ентузіазм молоді спонукав усіх взяти участь також у св. Месі, яка стала загальним свідченням віри, радості, глибокої дисципліни та організованості, так як дозволила всім пережити момент великої зустрічі для чудесного свідчення віри ", - сказав Архиєпископ Кача.

 

"Бажання переживати такі моменти разом було скріплено посланням Святішого Отця, візитом, співпрацею і присутністю багатьох мусульман на найбільш значущих подіях подорожі. Винятковою і особливо сердечною була зустріч з чотирма релігійними лідерами мусульманських співтовариств присутніх в країні: це була зустріч, яка принесе ще значні плоди в майбутньому для діалогу у всьому регіоні ", - зазначив дипломат.

 

На думку Архиєпископа зображення з подорожі Папи до Лівану, які поширилися на весь Близький Схід, дозволяють вважати цю країну по-справжньому "країною-посланням" і закликом до миру, взаємної поваги і любові для регіону і всього світу.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va