//

Нунцій в Ірландії: Церква відродиться, якщо буде істинно католицькою

Церква в Ірландії має майбутнє тільки тоді, коли буде істинно католицькою, коли буде передавати повну віру у всій своїй красі та радикалізмі. Не біймося проголошувати те, що відкидає секуляризоване суспільство – закликав Апостольський Нунцій в Ірландії Архиєпископ Чарльз Браун. Він є американцем ірландського походження. У Дубліні він виконує службові обов’язки всього кілька місяців. Раніше він працював упродовж багатьох років у Конгрегації доктрини віри, а також поруч з кардиналом Ратцінгером. У грудні Папа Бенедикт XVI призначив його своїм представником в Ірландській Церкві, яка переживає дуже серйозну кризу.

 

"У нас були десятиліття скандалів, злочинів і помилок. Усюди ми чуємо про те, що Церква в Ірландії належить минулому", – сказав Архиєпископ Браун. Учора він відслужив Літургію в національній марійній святині в місті Нок. У кінці ХІХ століття там з'явилася Матір Божа. Це співпало з одним з найпохмуріших моментів в історії цього народу. У країні панував голод, ірландці масово емігрували, населення зменшилося на 25 відсотків, Ірландія не була вільною країною. Однак з’ява Maтері Божої в місті Нок була проривом для ірландців. У них пробудилася євхаристійна побожність, що стало початком радикальних перемін – нагадав Нунцій.

 

На його думку, і сьогодні Церква в Ірландії перебуває в переломному моменті. Завдяки недавньому Євхаристійному Конгресові в Дубліні ірландці знову навернулися до Христа, що є реально присутнім у Своїй Церкві. "Сьогодні розпочинається майбутнє вашої Церкви. Уже помітні позитивні ознаки відновлення", – сказав посланець Папи. Він наголосив, однак, що над цим майбутнім треба працювати. Ви повинні передати молодому поколінню повну віру Церкви, віру всіх часів. Папа дуже хоче цього, – сказав Архиєпископ Чарльз Браун.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie