//

Нунцій попрощався з Україною

У п’ятницю, 18 березня, Апостольський нунцій Іван Юркович завершив своє апостольське служіння в Україні.

 

Цього дня відбулася подячна Свята Меса за дар семи років служіння Його Високопреосвященства в Україні. Урочисту Месу звершив сам Іван Юркович у присутності шести єпископів Римсько-Католицької Церкви, священиків З київських парафій та Київського деканату, а також численні віряни зібралися, щоб спільно подякувати Всемогутньому Богу і попрощатися з Нунцієм.

 

На початку Святої Меси ординарій Київсько-Житомирської дієцезії єпископ Ян Пурвінський звернувся до всіх вірних, а особливо до Апостольського нунція, дякуючи за служіння і за великий вклад у відносинах між Римсько-Католицькою Церквою в Україні та Апостольським Престолом.

 

Під час проповіді до всіх присутніх звернувся й сам Іван Юркович. Наголошуючи на тому, що «сьогоднішній день є завершенням його апостольської місії в Україні. А земне життя має й початок і кінець, і так само певні події життя мають початок і кінець». Апостольський нунцій склав подяку Богу за своє служіння в Україні, яке розпочалося 2004 року та яке сьогодні завершилося. А продовжуватиметься в Російській Федерації. «Господь нам дає час. І цей час є даний нам для того, щоб реалізувати Божий план у своєму житті», - сказав на завершення Іван Юркович.

 

На завершення Святої Меси зі словами подяки звернувся голова Конференції римсько-католицьких єпископів України архієпископом Мєчислав Мокшицький Львівський Митрополит. Владика наголосив на тому, що через особу нунція, Наступник святого Петра, Папа Римський, є поруч з нам. Також він подякував Івану Юрковичу за служіння, за старання, за любов скеровану до кожного, за активну участь у душпастирському служінні Церкви в Україні, а також за його участь у важливих подіях, які стосувалися Церкви, за приклад доброго пастиря.

 

Зі словами подяки звернулися також і парафіяни київських парафій, діти, молодь, спільноти «Домашньої Церкви», неокатехуменальні спільноти, дякуючи Йому за велике серце, в якому місце знайшлося для кожного.

 

Цього дня була також нагода придбати книгу Івана Юрковича «Бог посеред нього», яка є збіркою проповідей, інтерв’ю, статей та інших публічних виступів Його Високопреосвященства архієпископа Івана Юрковича, Апостольського нунція, і створювалася як згадка про роки його служіння в Україні (2004-2011).

 

Фоторепортаж

Мар’яна Бєда

Фоторепортаж: В’ячеслав Маєвський

 

Джерело: Католицький медіа-центр